kinderdetentie

Een kind sluit je niet op. Punt.

Juridische analyse van een moeder in detentie
Oktober 2023

Onze juriste Noémi Desguin publiceerde in Jeunesse & Droit een analyse van een interessante case: een staatloze moeder die in het detentiecentrum van Holsbeek opgesloten werd.

Lees het volledige artikel (in Frans): ‘Het beëindigen van administratieve detentie van kinderen, oké, maar tegen welke prijs?’

Een verbod op kinderdetentie in de wet?
Maart 2023

Op donderdag 9 maart heeft de Vivaldi-regering na lange onderhandelingen een migratieakkoord bereikt. Het merendeel van de aangekondigde maatregelen baart mensenrechtenorganisaties grote zorgen.

Toch wijzen ze ook op een stap vooruit: het is de bedoeling dat eindelijk in de wet wordt vastgelegd dat een kind niet opgesloten kan worden omwille van zijn of haar migratiestatus. Een belofte die de Vivaldi-coalitie al in september 2020 heeft gemaakt en die het verdient om tegen het einde van de legislatuur eindelijk te worden uitgevoerd… Lees het volledige bericht.

België veroordeeld door Europa
Maart 2022

Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties veroordeelde in twee recente beslissingen België voor het opsluiten van kinderen in detentiecentrum 127bis. Lees het volledige bericht

Meer over detentie van kinderen in België: Een kind sluit je niet op. Punt.